OM KERAMIKEREN ALLAN HYTHOLM

Allan Hytholm er født på Frederiksberg i 1947. Han har en omfattende uddannelse inden for keramik bag sig. Foruden arbejdet med lertøj, stentøj og porcelæn, behersker han modellørfaget. Allan er uddannet på Den Kongelige Porcelænsfabriks udviklingsafdeling og modelstue i tiden 1962 - 1967. Han fik sølvmedalje for sit afgangsprojekt.

Allan har haft eget værksted siden 1972.Det er i dag et stort og velfungerende værksted som ligger i det naturskønne Skenkelsø i Nordsjælland.

Allan Hytholm arbejder i dag både i stentøj og lertøj. Tingene bliver dekoreret  meget udtryksfuldt.
Allan Hytholm er dygtig til at modellere, og det kommer tydeligt til udtryk i alle hans relieffer og figurer. Allan laver både abstrakte og naturalistiske ting.

Allan har igennem årene lavet mange spændende opgaver, og har stadig masser af ideer. Det er blevet til flere udsmykningsopgaver i ind og udland,  erhvervspriser, kirkeudsmykning og utallige unikarelieffer mm. Det meste af salget foregår i dag fra Allans keramiske galleri i Skenkelsø. Her kan man beundre og købe de ting Allan Hytholm laver. Allan  holder derudover udstillinger i firmaer og gallerier. Allan arrangerer også gruppearrangementer med foredrag, rundvisning og eventuel servering.

Allan Hytholm har igennem årene lavet et uttal af udstillinger. I løbet af de sidste to år kan bl.a. nævnes:

Gjethuset Frederiksværk
Al landsens naivister
Ledøje Smørum kunstforening
Galleri Bagatel
Kirkehavegaard, Allerød
Ølstykke Biblitek
Galleri Knud Grothe, Charlottenlund
Oticon
Bech-Bruun, København
BASF A/S
Skovlundegaard
Strandgalleriet Vejers strand
Al landsens naivister, København
Udenrigsministeriet Kunstforening
Neurosearch


GALLERI

image
image